Дизайнери

Куфари Samsonite – вечната класика

Историята на Samsonite е една класическа история на успеха, но с библейски привкус.
Компанията е създадена през далечната 1910 година в Денвър.
Джеси Шойдер – потомствен бакалин решава да започне нов бизнес за луксозни пътни принадлежности. Стартовият му капитал бил 3500 долара. Първоначално компанията се наричала “ Шойдър Трънк Манифекчъринг”. За относително кратко време находчивият Джеси успял да я превърне в просперираща. Годишният оборот надхвърлял 1 милион долара. Когато го питали на какво се дължи успехът му, той отговарял:” Предполагам, защото исках да бъда шеф.”
В периода на голямата депресия компанията “ Шойдър Трънк” търси нови възможности и започва да произвежда: кокили, сандъци за пясък и маси за игра на карти. Печеливш ход се оказали само последните.

Воден от търговския си нюх Джеси решава да създаде куфар, който да бъде символ на издържливостта. Продукт чиято цена и качество надвишават тези на конкуренцията. Нарекъл го Самсон, вдъхновен от емблематичният библейския герой. Името трябвало да създаде алюзия и да акцентира върху издържливостта на продукцията.
Далновиден и иновативен Джеси заснел снимка, на която той, баща му и братята били стъпили на дъска поставена върху разтворен куфар. По-късно тази снимка се превърнала в първата реклама на марката.
В наши дни Samsonite е корпорация с над 8000 служители в над 30 представителства по света. Брандът отдавна се е превърнал в еталон за качество и иновативност. Дизайнът има водеща роля.
Samsonite e здравият куфар, който най-често избират силните на деня.
Красивите визии го правят предпочитан и от всяка уважаваща себе си “Далила”!

Разгледайте всички продукти на Samsonite, които може да закупите при нас:

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.