дамски дрехи във facebook от hipermag, дизайнерски дрехидрехи, мода, стил в pinterest от hipermag, дизайнерски дрехиекстравагантни дамски дрехи в G+ от hipermag, бутикови дрехимодни новини в twitterот hipermag, дизайнерски дрехи

Цветовете, които носим, говорят за характера ни

Цветовете, които носим говорят за характера ни дизайнерски дрехи стил мода

Цветовете, които носим, говорят за характера ни

 

Автор: Виктория Баева

 

Според много проучвания цветовите предпочитания имат значение. Когато става въпрос за мода - понякога не може да се уцели дали един човек наистина харесва съответния цвят или го носи, защото е актуален. 

Да, обаче ако познаваме някого добре, можем да отличим поне един - два цвята, които преобладават в гардероба му. И точно тези цветове разкриват части от характера на всеки. 

 

Мисля, че няма човек, който да харесва всички цветове, както и човек, който да смята, че всеки цвят му отива. Повечето пъти, когато мислим, че даден цвят не ни отива, просто не се възприемаме с него, защото не го харесваме. И никой не може да ни убеди, че жълтото, например, ни стои перфектно. 

Според специалисти всеки цвят носи различно настроение, дори преди време бях чула, че за всеки ден от седмицата си има определен цвят, които трябва да бъде част от тоалета, за да имаме късмет. Понеже не съм привърженичка към подобни суеверни приказки, това просто премина през мен, както ежедневните новини в 7 вечерта. Освен различно настроение се оказва, че всеки цвят си има значение и съответства на някаква някаква черта от характера на човека. Може да звучи странно и да не влагаме смисъл в цветовете, които предпочитаме и обличаме всеки ден, но за някои може би има някакъв смисъл. 

 

И когато се задълбочих в търсене на значенията и характеристиките, които отговарят на цветовете, открих, че може и да има нещо вярно в това. Въпреки че по принцип съм негативно настроена към всякакви суеверия и символи, тези значения събудиха интерес в мен. 

 

 

Всеки е чувал за разпределението на топли и студени цветове, които влияят по различен начин на човек. Дори някъде преди време четох, че цвета на стаята, в която се храни човек, влияе на това колко ще изяде (както и размера на чинията), но от тези неща се интересуват мениджъри на ресторанти. 

 

Цветовете в модата подсказват за черти на характера, които искаме или не искаме да покажем. Ето най-разпространените цветове и чертите на характера, които разкриват те.

 

Синьо. Подобно на водата, синият цвят разкрива спокойния характер на човек. Тъмносиньото е по-сериозен цвят, който предизвиква у другите респект. Проучване в Британския колумбийски университет показва, че шансовете да получите работа след интервю нарастват, ако сте били облечени в тъмносин костюм, например. Докато светлосиният цвят успокоява и кара хората около вас да се чувстват удобно в компанията ви. 

 

Червено. Противно на схващането, че червеният цвят е агресивен, след проучването на друг престижен университет, се доказва, че червеният цвят разкрива романтичната натура на човека. Освен това става ясно, че мъжете са по-привлечени от дами, които носят червено - червена рокля например - може би има нещо специално в дързостта на яркия цвят. 

Лилаво. Светлолилавото се оказва сред любимите цветове на творческите натури. Спокойният цвят, които често се асоциира с лавандула, вдъхновява мнозина дори да бъде само акцент върху шал или бижу. Понеже лилавото е от тези цветове, които или мразим или обичаме, когато човек носи лилаво, той заявява, че не го интересува какво ще кажат другите.

 

Черно. Колкото и да ни е писнало от черно (понеже винаги е навсякъде), не можем да отречем елегантността на цвета, който има свойството да описва фигурата, както никой друг цвят. Черното показва авторитарност. Не под значението на политическо управление, а под значението на силен характер и строга дума. Черното е любимия цвят на ръководители на големи фирми, полицаи и модни икони - все хора, които обичат да заявяват мнението си ясно. За всеки е известно, че няма нищо по-стилно от малка черна рокля

 

Оранжево. Типично летният цвят говори за весел характер. Психолози смятат, че оранжева туника или топ не биха били перфектния избор за бизнес среща. Ентусиазмът, с които върви оранежия цвят, показва приятелски настроения характер на любителя му. 

 

Зелено. Тревистият цвят, който има огромна вариация от нюанси е сред любимите на най-щастливите хора. Да, зеленото разкрива най-желаната характеристика от всички хора - щастието. Този цвят има способността да внесе добро настроение и дори задоволство у всеки. Различните нюанси на цвета го правят подходящ за всеки сезон като светлозеленото би стояло идеално на лятна ефирна рокля, а тъмнозеленото може да бъде цвета на любимия ви кашмирен пуловер. 

 

Цветовете са хубаво нещо - те могат дори да накарат човек да се усмихне. А понякога това е достатъчно, за да се почувстваме пълноценни. Когато видите някои свои близък с някои от тези цветове и му споделите за значението му, той със сигурност ще се засмее - но само той ще знае дали наистина проучването е валидно за него.

За да напишете коментар моля влезте в профила си.

 

Google+

 

Мода от улицата. Блогъри говорят за мода, стил и дамски дрехиДамската мода и дрехите през очите на Калина.Мадлен говори за дамска мода, дизайнерски дрехи и още

Свежи новини от света на  онлайн модата

 

Последна новина от блога:

 
 
 

 

Всеки сезон тенденциите се менят, но някои модели винаги си остават на мода. Днес ви представяме 5 модела... научи повече тук >>

_______________________________________________________________________________________________

___

 

 

 

Популярен, реномиран сайт за сигурно пазаруване. Сигурен сайт.Сайт с бърза доставка. Сайт със сигурна доставка.Реномиран сайт с лесна замяна и връщане на стока.Известен сайт с консултация за клиентите.

___

Безплатна доставка на дамски и мъжки дрехи


Поръчай по телефон
---
0877090050

 

Количка

Преглед на количката.

Намаление на дамски дрехи, дизайнерски дрехи

Макси рокли, макси дрехи, дамски дрехи големи размери

мъжки дрехи, стайлър, ризи, пуловери, блузи, мъжка мода

дамски обувки сара пен, дамски ботуши, боти и кецове

Оригинални мъжки подаръци, колани, вратовръзки, шалове, шапки, тиранти

Моден бюлетин за отстъпки на дамски дрехи