дамски дрехи във facebook от hipermag, дизайнерски дрехидрехи, мода, стил в pinterest от hipermag, дизайнерски дрехиекстравагантни дамски дрехи в G+ от hipermag, бутикови дрехимодни новини в twitterот hipermag, дизайнерски дрехи

Роклите на Ренесанса

 

 

 

    

 

 

Роклите на Ренесанса ще ни изумят с богатството на цветове, материи и декоративни елементи. Стилистите на тази отминала епоха са творили шедьоври не по-малко признати от постиженията в интериора, архитектурата и изкуството от онова време. Стилът в дрехите от Ренесанса продължава да е учител и извор на вдъхновение за редица топ дизайнери на съвременната мода.

 

Роклята на Ренесанса е означавала и показвала много. Освен мерило за изтънчеността и вкусовете на жената, роклите са показвали статус и обществено положение. Привилегия за богатите е била възможността да изработват роклите си от скъпите материи коприна, сатен, кадифе и др. За бедната класа е оставала възможността да носят памук, лен, вълна. 

Роклите са се състояли основно от няколко части - тесен корсет, който е било позволено да има сравнително открито деколте, където оставало място за изящна огърлица. Надолу роклята била завършвана от пола в две части - долна обемна част и горна пола - богато украсена. Често роклите са били допълвани от ръкави, които са се сваляли, ръкавите са били скъп и важен аксесоар. Често ръкавите са били подарявани и дори предавани в наследство. 
За бедните е оставал доста по-свободният и не толкова рестриктивен стил. Роклите са спазвали линията и кройките, характерни за тогавашната мода, но благодарение на материите, от които са се изработвали, са били значително по-леки и са давали много повече свобода в движенията на жената.    


Поглеждайки назад във времето откриваме красота и автентичност както в аристократичните екстравагантни рокли, така и в ежедневните и по-семпли модели, носени от обикновените жени на тогавашното съвремие. Можем само да се учим и да отдадем заслуженото уважение на дизайнерите и красивите рокли на Ренесанса. 

За да напишете коментар моля влезте в профила си.

 

Google+

 

Мода от улицата. Блогъри говорят за мода, стил и дамски дрехиДамската мода и дрехите през очите на Калина.Мадлен говори за дамска мода, дизайнерски дрехи и още

Свежи новини от света на  онлайн модата

 

Последна новина от блога:

 
 
 

 

Всеки сезон тенденциите се менят, но някои модели винаги си остават на мода. Днес ви представяме 5 модела... научи повече тук >>

_______________________________________________________________________________________________

___

 

 

 

Популярен, реномиран сайт за сигурно пазаруване. Сигурен сайт.Сайт с бърза доставка. Сайт със сигурна доставка.Реномиран сайт с лесна замяна и връщане на стока.Известен сайт с консултация за клиентите.

___

Безплатна доставка на дамски и мъжки дрехи


Поръчай по телефон
---
0877090050

 

Количка

Преглед на количката.

Намаление на дамски дрехи, дизайнерски дрехи

Макси рокли, макси дрехи, дамски дрехи големи размери

мъжки дрехи, стайлър, ризи, пуловери, блузи, мъжка мода

дамски обувки сара пен, дамски ботуши, боти и кецове

Оригинални мъжки подаръци, колани, вратовръзки, шалове, шапки, тиранти

Моден бюлетин за отстъпки на дамски дрехи