дамски дрехи във facebook от hipermag, дизайнерски дрехидрехи, мода, стил в pinterest от hipermag, дизайнерски дрехиекстравагантни дамски дрехи в G+ от hipermag, бутикови дрехимодни новини в twitterот hipermag, дизайнерски дрехи

Правилните грижи за трикото в гардероба ни

 

 

 

Гардероба ни е място, където заедно съжителстват най – различни материи, цветове и кройки, за които ние като добри домакини трябва да полагаме известни грижи, най – малкото, за да удължим живота на любимите си дрехи. Една от материите, които изискват допълнителни грижи е трикото. За първи път Коко Шанел представя пред аудиториите жилетка, изработена от тази материя и прокарва пътя й по модните подиуми редом с коприната и останалите материи. До този момент от трико се е изработвало основно бельото, но след това то се превръща в базово за облеклото. Днес трикото е част дори от луксозните дрехи. Но за да изглежда винаги нова и свежа една дреха от трикотажна материя изисква внимание в отношението ни към нея.

 

Трикото е плат, изработен от машинно тъкани нишки памук. А както знаем, той има свойството да бъде изключително еластичен и ако не се грижим правилно за него, ще се разтегне и износи и ще придобие форми, които определено не желаем да виждаме. От трико се произвеждат почти всички дрехи – якета, блузи, поли, панталони и клинове, топове, жилетки и почти всичко, което ще ви дойде на ум.

 

Едно от основните правила за добрите грижи за трикото, е не толкова самата грижа, колкото началото на отношенията ни с него, а именно избора на артикул, изработен от трикотаж още на „местопрестъплението” – магазина. Както всяка друга материя има висококачествени разновидности и други такива, които не се славят с особено високи показатели. Затова добрия избор е да заложим на дрехи, изработени от по – високия клас на тази материя. За дрехите изработени от по – ниския не се изискват кой знае какви грижи, защото те много по – бързо ще загубят качествата си, именно поради суровината, от която са създадени. Степента на качество на трикото можете съвсем лесно да определите и сами - трябва да потъркате повърхността на плата. Ако се получат мъхове, значи качеството е по – ниско. Висококачествените трикотажни материи не образуват този мъх и са по – стегнати и по – твърди. Нишките на плата са видими и по правило трябва да са равномерно подредени, което ще гарантира, че плата няма да се разтегне и деформира лесно.

По принцип всички брандове посочват правилните грижи за дрехата на етикета, но ако не обърнете внимание на това, имайте на ум , че трикото е препоръчително да перете в топла, а не гореща вода и на ръка. Ако ще използвате пералнята, уверете се, че е програмирана на програма за деликатни материи и препаратите за интензивно премахване на петна са само крайна мярка.

Трикотажните материи е препоръчително да сушим без закачалки и щипки. Най – удобно е да сложите току що изпраната трикотажна дреха върху хавлиена кърпа и да я оставите така да изсъхне.

Трикото се глади докато е леко влажно. За целта просто използвайте функцията за пускане на пара на ютията, като не забравяте да гладите от обратната страна на дрехата.

За дрехите, изработени от тази материя, е „най – здравословно” да бъдат съхранявани сгънати, а не на закачалки. С това вероятността да се деформират е сведена до минимум. Но ако все пак държите на закачалките, желателно е да използвате такива с обли рамене. И не пренебрегвайте значението на препаратите против молци, все пак трикото се нарежда в топ 10 на любимите им за ядене материи.

Грижете се правилно за деликатните материи в гардероба си, за да можете да им се радвате в удължен срок.

За да напишете коментар моля влезте в профила си.

 

Google+

 

Мода от улицата. Блогъри говорят за мода, стил и дамски дрехиДамската мода и дрехите през очите на Калина.Мадлен говори за дамска мода, дизайнерски дрехи и още

Свежи новини от света на  онлайн модата

 

Последна новина от блога:

 
 
 

 

Всеки сезон тенденциите се менят, но някои модели винаги си остават на мода. Днес ви представяме 5 модела... научи повече тук >>

_______________________________________________________________________________________________

___

 

 

 

Популярен, реномиран сайт за сигурно пазаруване. Сигурен сайт.Сайт с бърза доставка. Сайт със сигурна доставка.Реномиран сайт с лесна замяна и връщане на стока.Известен сайт с консултация за клиентите.

___

Безплатна доставка на дамски и мъжки дрехи


Поръчай по телефон
---
0877090050

 

Количка

Преглед на количката.

Намаление на дамски дрехи, дизайнерски дрехи

Макси рокли, макси дрехи, дамски дрехи големи размери

мъжки дрехи, стайлър, ризи, пуловери, блузи, мъжка мода

дамски обувки сара пен, дамски ботуши, боти и кецове

Оригинални мъжки подаръци, колани, вратовръзки, шалове, шапки, тиранти

Моден бюлетин за отстъпки на дамски дрехи