дамски дрехи във facebook от hipermag, дизайнерски дрехидрехи, мода, стил в pinterest от hipermag, дизайнерски дрехиекстравагантни дамски дрехи в G+ от hipermag, бутикови дрехимодни новини в twitterот hipermag, дизайнерски дрехи

Модният блогър Ренета Каневска за модата, живота и бъдещето

Модният блогър Ренета Каневска за модата, живота и бъдещето

Модният блогър Ренета Каневска за модата, живота и бъдещето 

 

 

Едва на 21, Ренета Каневска има зад гърба си своя дизайнерска колекция дрехи, развива все по-известен блог и съвсем скоро ще завърши моден маркетинг и бизнес мениджмънт в Лондон. Рени е един амбициозен и изключително симпатичен човек, който може да ви впечатли с позитивната си нагласа и лъчезарната си усмивка.

Аз познавам Рени от 19 години - точно преди толкова “Малкия принц” в Пловдив ни запозна, когато бяхме едва на 3, на 7 вече пътищата ни се бяха разделили. Не се бяхме виждали около 16 години - вече пораснали - за първи път се видяхме преди няколко дни. Ако не бяха социалните мрежи, едва ли щяхме да знаем какво се случва една с друга - след като завърши гимназия в Пловдив, тя вече трета година живее и учи в Лондон, където развива своя лайфстайл блог. Беше ми изключително приятно да прекарам малко време с нея и да разменим идеи и малко информация около това какво се случва с нас извън социалните мрежи. 

 

В: Рени, ти вече трета година живееш и учиш в Лондон - разкажи ми малко за специалността ти и всъщност какво успя да те научи живота в една от модните столици на Европа от гледна точка на интересите ти, а и на живота като цяло?

 

Р: Специалността ми е комплексна – Моден Маркетинг и Бизнес Мениджмънт, което ми дава по-широк спектър за развитие и специализация.

Някои от важните житейски уроци, които учи в Лондон са тези, че контактите в модната индустрия са изключително важни, а и това, че Лондон дава възможности на всички, но зависи от теб самия колко си заинтересуван да ги намериш и да се възползваш от тях.

 

 

В: Как реши да започнеш своя блог и какво очакваше, когато го стартира?

 

Р: Стартирах блога си просто като хоби, през първата година в университета. Исках да запълвам времето си с нещо ползотворно, което да ме вдъхновява. Не съм имала никакви очаквания, защото аз самата на бях подготвена и не знаех какво точно ми предстои

 

 

Всъщност едва две години по-късно се оказва, че предстоят много хубави неща покрай хобито й - тази година блогът на Рени й осигурява билети за седмицата на модата в Лондон, от където ни разказа впечатленията си по-надолу. 

 

В: Блогът ти продължава да набира популярност и сега, с какво го забелязаха хората според теб?

 

Р: Това, което аз си изградих като идея, е да бъда постоянна и да не се отказвам по никакъв повод. Блоговете са много често явление в днешно време, но не до такава степен и в България. По света има много блогъри, които искат да станат популярни, но аз искам да работя по идеята да наложа тази тенденция и в България. Това може би би било интересно на хората тук.

 

В България едва последните години започна да се използва думата “блогър”. Всъщност, това не се счита за професия все още у нас, а на Запад - това е една просперираща и артистична професия за много млади хора. Рени започва блога си като хоби, но се надява да не остане само като такова.

 

 

В: В блога ти, както и в блоговете на много други момичета, стилът от улицата присъства непрекъснато. Какво те вдъхновява и какви хора виждаш по улиците на Лондон

 

Р: Абсолютно всякакви от стилни до по-екстравагантни и дори такива, които са безразлични към облеклото си. Но стилът на улицата за мен лично е най-голямото вдъхновение - не знаеш къде какво ще видиш и каква идея ще подтикне това.

 

 

Рени определя стила на Лондон като разнообразен - “Има всякакви хора, които изразяват стила си смело и не се притесняват от това.”. Разликата с България, според нея, е в това, че тук по-скоро се разчита на наложените тенденции и затова няма разнообразие. 

 

В: А как би определила своя стил?

 

Р: Това, което аз се опитвам да наложа чрез блога си, е да наблягаме повече на личния си стил и да използваме модните тенденции за наше вдъхновение. В ежедневието се обличам по-семпло - най-често може да ме видите с тесни дънки, топ или риза в комбинация с кожено яке. Когато подготвям аутфит за блога си, се вдъхновявам от едно нещо - например чанта, някои аксесоар или обувки - без значение, това повежда и целия стайлинг.

 

 

В: Стигаме и до най-вълнуващата част - скоро мина седмицата на модата в Лондон. Ти беше на нея - какви впечатления събра и какво ти хареса най-много?

 

Р: Да, това беше едно от най-вълнуващите събития, което съм посещавала. Седмицата на модата в Лондон e невероятно изживяване, един микс от идеи, които не можеш да видиш другаде. За мен стилът на улицата или street style е най-впечатляващото нещо и даже донякъде по-вълнуващо и от самите ревюта. Може да се каже, че хората на улицата и това, което се носи на седмицата на модата, са много голям фактор за определянето на тенденциите.

Освен стилът от улицата Рени успя да посети ревюта и презентации на талантливи дизайнери. Сред нейните фаворити се нареждат колекциите на Huishan Zhang, Dora Abodi и Christopher Raeburn. 

 

В: За 21 години имаш зад гърба си колекция дрехи, развиващ се блог и предстоящо дипломиране - какво планираш напред и къде?

 

Р: За мен разнообразието е в ритъма на живота. Искам да продължа да развивам блога си и да започна да работя с повече хора от модната индустрия и в Англия, и в България. Хората ме питат защо искам да се развивам в България, аз им отговарям, че е така, защото имам на какво да наблегна и какво да покажа тук.

 

 

Аз пожелавам на Рени много успех във всичките й начинания - в Англия и в България. Докато започна да чувам за нея и по много други поводи, ще следя нейния блог http://www.renetakanevska.com/ , където собственият й стил и тенденциите вървят ръка за ръка и са перфектната двойка.

 

 

Автор: Виктория Баева 

 

За да напишете коментар моля влезте в профила си.

 

Google+

 

Мода от улицата. Блогъри говорят за мода, стил и дамски дрехиДамската мода и дрехите през очите на Калина.Мадлен говори за дамска мода, дизайнерски дрехи и още

Свежи новини от света на  онлайн модата

 

Последна новина от блога:

 
 
 

 

Всеки сезон тенденциите се менят, но някои модели винаги си остават на мода. Днес ви представяме 5 модела... научи повече тук >>

_______________________________________________________________________________________________

___

 

 

 

Популярен, реномиран сайт за сигурно пазаруване. Сигурен сайт.Сайт с бърза доставка. Сайт със сигурна доставка.Реномиран сайт с лесна замяна и връщане на стока.Известен сайт с консултация за клиентите.

___

Безплатна доставка на дамски и мъжки дрехи


Поръчай по телефон
---
0877090050

 

Количка

Преглед на количката.

Намаление на дамски дрехи, дизайнерски дрехи

Макси рокли, макси дрехи, дамски дрехи големи размери

мъжки дрехи, стайлър, ризи, пуловери, блузи, мъжка мода

дамски обувки сара пен, дамски ботуши, боти и кецове

Оригинални мъжки подаръци, колани, вратовръзки, шалове, шапки, тиранти

Моден бюлетин за отстъпки на дамски дрехи